X

Log ind

Husk kode

Har du glemt din adgangskode?

Udskiftning på ghetto-listen

Social Integration Plan & Byg

Nu 20 udsatte boligområder, hvor langtids-bistandsklienter kan afvises. Fem områder er udgået siden 2007, to er kommet til

Velfærdsministeriet udarbejder en gang årligt en liste over udsatte boligområder i Danmark, hvor kommunen har mulighed for at indføre et stop for lejere, der i længere tid har modtaget kontanthjælp, starthjælp eller introduktionsydelse.

Stoppet skal medvirke til at skabe en blandet beboersammensætning og dermed bekæmpe ghettoisering.

På listen for 2008 står der i alt 20 boligområder mod 23 boligområder i 2007.

På listen er følgende boligområder udgået:
* Århus Vest (Århus Kommune),
* Lundtoftegade (Københavns Kommune),
* Skovparken/Skovvejen (Kolding Kommune),
* Avedøre Stationsby (Hvidovre Kommune)
* Korskærparken (Fredericia Kommune).

Nye boligområder på listen for 2008 er:
* Byparken/Skovparken (Svendborg Kommune),
* Sønderbro (Horsens Kommune).

- De seneste ugers uroligheder i mange af landets udsatte boligområder viser endnu en gang, hvor vigtig det er at bekæmpe ghettoisering. Kommunerne spiller en afgørende rolle i indsatsen for at skabe en positiv udvikling og mange kommuner og boligorganisationer er allerede godt i gang. Jeg vil opfordre alle kommuner til at løfte ansvaret ved at skabe en mere blandet beboersammensætning i de udsatte områder, siger velfærdsminister Karen Jespersen i en pressemeddelelse.

Med de seneste to boligaftaler har regeringen sikret, at Landsbyggefonden for perioden 2006 - 2010 kan støtte sociale og forebyggende indsatser i udsatte boligområder med 2.2 mia. kr.

Om kort tid vil mange af landets udsatte boligområder modtage foreløbige tilsagn om støtte fra Landsbyggefonden til sociale og forebyggende indsatser i udsatte boligområder. Støtten gives til indsatser, der er omfattet af en helhedsplan, som udarbejdes af kommunen og boligorganisationerne.

Den samlede liste over boligområder, der kan anvende kombineret udlejning, kan hentes på Velfærdsministeriets hjemmeside på ghettoisering.social.dk under kombineret udlejning.
Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Fordi mennesker betyder alt
Stillinger fra dk-job

Se alle aktuelle stillinger

<
Fra Twitter
Find din leverandør
Seneste nyt fra dk-portalerne

dknyt er leverandør af nyheder, baggrund, debat og information til kommunale, regionale og andre offentlige beslutningstagere. Læs mere